Brza cesta Mostar sjever – Široki Brijeg – granica sa Hrvatskom prolazi kroz područje gradova Mostara i Širokog Brijega, općine Grude i vodi do granice s Republikom Hrvatskom u blizini graničnog prijelaza Gorica. Ukupna dužina brze ceste prema idejnom rješenju iznosi 60,93 kilometra. Kroz područje Hercegovačko-neretvanskog kantona brza cesta prolazi od Mostara sjever do Pologa, a od Pologa do granice sa Hrvatskom. 

Dionica Polog – granica RH podijeljena je na dvije poddionice, Polog – Polugrina dužine 15,9 kilometara i Polugrina – granica sa Hrvatskom u dužini od 24,6 kilometara.

Na poddionici Polog – Polugrina planira se izgraditi 14 objekata (dva mosta, dva nadvožnjaka, devet podvožnjaka i jedan hidrološki propust). Na ovoj dionici planirana je i izgradnja jednog odmorišta i dva čvorišta Uzarići i Polugrina. Na poddionici Polugrina – granica sa Hrvatskom zbog konfiguracije terena i ukrštanja trase brze ceste sa postojećim prometnicama bit će izgrađeno ukupno 25 objekata (jedan most, devet vijadukata, tri nadvožnjaka, osam podvožnjaka i četiri prolaza), navodi se u saopćenju Autocesta FBiH.