Trener u stručnom štabu naše ženske seniorske selekcije Zoran Dimitrić ističe da igračice sa dosta motiva odrađuju pripreme:

- Odradili smo do sada dva treninga. Igračice su veoma motivisane na pripremama i atmosfera u ekipi je odlična. Sa mnogo optimizma očekujemo narednu utakmicu jer sve igračice su spremne i u dobroj su formi. Siguran sam da će sve biti na maksimumu protiv Azerbejdžana i nadamo se pobjedi. Protivnik nije lak, to je ekipa koja igra grubo, oštro i discplinovano. Dobro smo ih skautirali. Očekujemo veliku borbu i vjerujem da ćemo ostvariti rezultat koji svi priželjkujemo, a to je naravno pobjeda - kazao je Dimitrić.

Golmanica Envera Hasanbegović takođe očekuje pobjedu i plasman u baraž:

- Pripreme protiču onako kako smo i planirali. U kampu smo već par dana i treninzi su na visokom nivou, kao što to i treba da bude pred ovako važnu utakmicu. Sve smo motivisane i radimo jako kako bismo što spremnije dočekale taj meč. Pred nama je najvažniji susret u kvalifikacijama i očekujemo pobjedu. Da bismo ostvarili historijski uspjeh moramo osvojiti tri boda i sve smo podredili tom cilju. Ne potcjenjujemo protivnika, nije lako bilo protiv njih kad smo se sastali na Grbavici. Međutim, sad smo kompletniji, imamo kvalitet i vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu - rekla je Hasanbegović.