open-navfaktor-logo
search
Sjednica 28. oktobra
Priprema se smjena Nenadićeve vlade: Formiran još jedan zastupnički klub, evo ko su članovi
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se utvrditi datum izglasavanja nepovjerenja aktuelnoj Vladi Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem zakazana je za srijedu, 28. oktobra.
15.10.2020. u 16:31
get url
text

Kazala je to za Faktor zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić.

Istakla je kako od danas, 18 zastupnika koji su potpisali zahtjev za smjenu Vlade, imaju većinu u Kolegiju Skupštine KS.

- Od danas imamo većinu u Kolegiju Skupštine KS. Imamo novi klub koji čine zastupnici Elmedin Konaković, Aljoša Čampara i Samir Suljević. SDA sada ima jedan klub manje - navela je ona. 

VEZANI TEKST - Nova većina predala potpise za smjenu Vlade KS

Kristić je istakla da će se na dnevnom redu naredne sjednice naći i ispravka Zaključka o moratoriju na zapošljavanje koji je usvojen 28. septembra.

Pojasnila je da se radi o dopunama Zaključka koje će se odnositi na neke institucije kod kojih je neophodno zapošljavanje radnika.

Novu većinu u Skupštini, prema potpisima u zahtjevu za smjenu Vlade, sada čine Aljoša Čampara, Elmedin Konaković, Arijana Memić, Amel Mekić, Elvedin Okerić, Vedran Jakupović, Jasna Duraković, Danijela Kristić, Vibor Handžić, Neira Dizdarević, Vildana Bešlija, Elvis Vreto, Damir Nikšić, Damir Marjanović, Amra Junuzović-Kaljić, Igor Stojanović, Samir Suljević i Segmedina Srna-Bajramović.

Skupštinska opozicija su Mahir Dević, Jasmina Biščević-Tokić, Mirza Čelik, Azra Hasagić, Hamed Aljović, Sabahudin Delalić, Admela Hodžić, Samra Ćosović-Hajdarević, Smiljana Viteškić, Zvonko Marić, Bilsena Šahman, Dževad Poturak, Bibija Kerla, Sead Milavica, Senad Hasanović, Fahrudin Pecikoza i Haris Pleho.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.