open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Priprema se otvaranje punkta Hitne pomoći
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić razgovarao je sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Ademom Zalihićem.
29.08.2018. u 13:14
get url
text

Općina Centar Sarajevo, iako to nije njena direktna nadležnost, ulaže značajna sredstva za podršku i podizanje kvaliteta zdravstvenog sistema. U proteklih nekoliko godina Općina je iz budžeta izdvojila više od jedan milion maraka po raznim osnovama za unapređenje usluge za pacijente.

Kako bi se zdravstvena usluga podigla na još viši nivo Općina Centar je pripremila nove projekte o kojima je načelnik Nedžad Ajnadžić razgovarao sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Ademom Zalihićem. Jedan od projekata je i otvaranje punkta Hitne pomoći na području Centra.

- U razgovoru sa našim sugrađanima uvidjeli smo da zaista postoji potreba za otvaranjem punkta Hitne pomoći na području općine. Počeli smo sa nabavkom vozila, a sve ostalo radimo u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu i JU Domovi zdravlja KS. Osigurat ćemo i odgovarajuće prostorije za punkt u koji će biti smještene mobilne ekipe koje će u kratkom vremenskom roku moći reagovati i pružiti liječničku pomoć - ističe Ajnadžić.

Direktor Zalihić je naglasio da je u hitnim slučajevima vrijeme najveći neprijatelj i pacijenta i ljekara.

- Dobijanjem punkta na području općine Centar omogućit ćemo još bolju uslugu u hitnim slučajevima. Općina Centar kao urbani dio Sarajeva zaslužuje da ima punkt Hitne pomoći i ova ideja nas jako veseli jer ćemo u značajnoj mjeri podići kvalitet usluge koja se od nas zahtijeva - kazao je Zalihić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.