open-navfaktor-logo
search
Po nalogu Tužilaštva KS
Pripadnici SIPA-e izuzeli poslovnu dokumentaciju iz FUCZ, KCUS-a i Verlaba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) napustili su večeras prostorije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Federalne uprave civilne zaštite i kompanije Verlab, čime su završili svoje aktivnosti izuzimanja određenog broja predmeta,  potvrdio je za Faktor Luka Miladinović, portparol SIPA-e.
08.04.2021. u 19:38
get url
text
SIPA

- Završene su aktivnosti u vezi privremenog oduzimanja predmeta po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. SIPA će u zakonskom roku navedenim institucijama dostaviti izvještaje o realizaciji – kazao nam je portparol Miladinović.

Tužilaštvo KS je po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa KCUS-a uputila pismo menadžmentu ove ustanove, u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora koje je nabavila firma "Srebrena malina" i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela.

Po nalogu Tužilaštva KS, federalni zdravstveni inspektori 6. aprila 2021. su pokrenuli inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.