open-navfaktor-logo
search
Bili u posadi broda
Prilikom zapljene tone kokaina u Venecueli uhapšeni crnogorski državljani
Uprava policije Crne Gore saopštila je da su uhapšeni crnogorski državljani koji su bili članovi posade broda "Aressa“ nakon što je na njemu zaplijenjeno više od tone kokaina.
26.02.2020. u 15:38
get url
text

Iz Uprave policije navde da je, prema informacijama koje je crnogorska policija uputila partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele realizovana međunarodna policijska akcija u kojoj je zaplijenjeno više od tone kokaina.

- Brod 'Aressa' je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na brod, Mornarica Holandije u Arubi presrela je brod i pretresla. Uhapšeni su i crnogorski državljani koji su bili članovi posade. Sumnja se da je kokain tim brodom iz Kolumbije trebao biti prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi - navodi se u saopštenju.

Ističe se i da crnogorska policija postiže značajne rezultate kroz konkretnu i operativnu razmjenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga. Iz Uprave policije su pojasnili da je zapljena kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Srbije, Holandije i partnerskim službama drugih država.

- Istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta i pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou - navodi se u saopštenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.