U Zenici je danas pronađen još jedan leš nepoznatog muškarca, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nam je potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a ZDK, danas u 13.50 sati u dežurnu službu PS Crkvice je direktor firme ŽGP prijavio da je na lokalnom putu Zenica - Babino, na lokalitetu Kamenolom, pronađen leš nepoznate osobe. 

- Na mjesto događaja izašli su službenici Sektora krim-policije, koji će sa dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva ZDK obaviti uviđaj - kazao nam je dežurni operativni.

Identitet stradalog nije poznat, a kako saznajemo, leš nepoznatog muškarca otkrili su radnici, koji su prilikom iskopavanja i utovara jalovine uočili nogu, a potom spoznali da se radi o tijelu. 

Podsjećamo, ranije danas su pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u zeničkom naselju Blatuša u rijeci Bosni pronašli tijelo nepoznate osobe.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice Uprave policije MUP-a ZDK danas su pretragom obala i rijeke Bosne nastavili aktivnosti s ciljem pronalaska nestalih Zeničana Muhameda Šišića i Omera Travnjaka, ali prema raspoloživim podacima, tijelo koje je izvučeno iz Bosne nije identifikovano ni kao Šišić, ni kao Travnjak.

Radi se o mlađem muškarcu, a dalje provjere su u toku.