open-navfaktor-logo
search
Novi košarkaš Partizana
Prijetio samoubistvom, tukao djevojku, sada pokušava oživjeti karijeru
Rodions Kurucs samo je jedno od zvučnih pojačanja koje je angažovao Košarkaški klub Partizan otkako se na klupu bivšeg prvaka Evrope vratio Željko Obradović.
08.07.2021. u 17:53
get url
text

Nekadašnji saigrač našeg Džanana Muse iz Brooklyn Netsa ima i svoju tamnu stranu. Ovaj 23-godišnji Latvijac je 2019. godine brutalno pretukao svoju tadašnju djevojku.

Novi košarkaš Partizana ju je davio, ugrizao za usnu i bacio na krevet, a od siline udarca naprsla su joj rebra.

Nesretna djevojka je dva mjeseca nakon incidenta ipak odlučila da policiji prijavi za napad.

U policijskom izvještaju navedeno je da je izbila ozbiljna svađa u kojoj je Latvijac prijetio da će se ubiti, a onda je počeo daviti djevojku. Nakon hapšenja sud mu je izrekao zabranu prilaska.

New York Post je pisao da je Kurucs uzeo nož, te prijedio da će izvršiti samoubistvo, nakon čega je svoj bijes iskalio na djevoci.

Zbog ovog napada on je u martu prošle godine proglašen krivim, a u narednih 16 sedmica morao je pohađati program protiv nasilja u porodici.

Kurucs je u redove Netsa stigao 2018. godine, kada je na draftu izabran kao 40. "pick". Imao je odličnu rookie sezonu, no privatni problemi u koje je upao očito su ga u dobroj mjeri poremetili. Sada će svoju karijeru pokušati oživjeti u Partizanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.