open-navfaktor-logo
search
Šekovići
Prijeti mu zatvor: Autom namjerno udario i povrijedio policajca
Za ovo krivično djelo, ako je policajcu nanesena ppovreda ili prijećeno oružjem, prema entitetskom Krivičnom zakonu predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina
13.10.2019. u 13:05
get url
text

U Šekovićima je uhapšen S. L. zbog sumnje da je vozilom udario i povrijedio policajca koji je pokušao da ga legitimiše, a potom pobjegao, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kako je kazao portparol  PU Zvornik Miljan Bobar, sve se odigralo jučer dva sata poslije ponoći. Policajci su zaustavili "škodu", čiji je vozač, prilikom pokušaja legitimisanja, naglo startao automobil i krenuo da udari policajca, koji se djelimično izmakao, ali ga je automobil ipak udario u predjelu nogu.

Vozač automobila, kojim je povrijedio policajca se potom udaljio s mjesta događaja, ali je kasnije pronađen i priveden.

Iz Policijske uprave Zvornik navode da se on sumnjiči da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Policija će protiv njega, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Policijska uprava Zvornik je u toku proteklih devet mjeseci evidentirala četiri napada na policajce. Za ovo krivično djelo, ako je policajcu nanesena povreda ili prijećeno oružjem, prema entitetskom Krivičnom zakonu predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.