open-navfaktor-logo
search
Dopuna Uredbe
Prijedlog došao na Vladu, ali skinut s dnevnog reda: Za službena vozila umjesto 30 limit 50 hiljada KM
Federalno ministarstvo prostornog uređenja na čijem je čelu Josip Martić (HDZ) podnijelo je inicijativu, kako saznaje Faktor, za izmjenu i dopunu Uredbe o uvjetima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije Bosne i Hercegovine da kod kupovine automobila iz srednje niže klase limit bude 50 hiljada KM. Do sada je taj limit iznosio 30 hiljada KM. 
07.04.2022. u 10:37
get url
text
get url
text

Kao razlozi se navode "poremećaji na tržištu koje prati enorman rast cijena u svim segmentima djelovanja do kojih je došlo posljednjih nekoliko godina, a što je utjecalo na poskupljenje putničkih automobila".

- Uredbom o izmjeni i dopuni Uredbe, a na osnovu inicijative Federalnog ministarstva prostornog uređenja, mijenja se odredba da niža srednja klasa obuhvata putničke automobile sa maloprodajnom cijenom do 50 hiljada KM, uključujući dodatnu opremu. Isto tako na osnovu podnesene inicijative, predlaže se da se kao donacija može primiti putnički automobil neovisno o njegovoj vrijednosti i klasi, te se isti uvodi kao novi stav u Uredbi o izmjeni i dopuni Uredbe - stoji u obrazloženju. 

Ministarstvo je ovaj prijedlog poslalo na današnju sjednicu Vlade, ali kako saznajemo ona je skinuta sa dnevnog reda i vraćena Ministarstvu na doradu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.