open-navfaktor-logo
search
Nepromišljen potez
Prije sedam godina žestoko vrijeđao Messija, sada će dijeliti svlačionicu
U danima koji su prethodili realizaciji ovog transfera na internetu su se pojavile objave novog fudbalera Barcelone na Twitteru iz 2012. godine
07.08.2019. u 12:48
get url
text

Barcelona je u nedjelju potvrdila transfer 22-godišnjeg lijevog beka Betisa Juniora Firpa. Za mladog fudbalera koji je nedavno postao prvak Evrope sa mladom reprezentacijom Španije klub sa Nou Campa je Andalužanima platio 18 miliona eura, no ovaj transfer mogao bi imati svoje posljedice i u svlačionici Barcelone.

Naime, u danima koji su prethodili realizaciji ovog transfera na internetu su se pojavile objave novog fudbalera Barcelone na Twitteru iz 2012. godine.

Firpo, koji je tada imao 15 godina, u svojim objavama žestoko je vrijeđao novog klupskog kolegu i prvu zvijezdu Barcelone Lionela Messija.

- Messi, ti k**vin sine - pisalo je u jednom od tvitova, dok je u drugom Firpo napisao:

- Mislim da ću ti slomiti noge.

U jednom tvitu Firpo je čak Messiju poželio smrt, no kasnije je tu objavu obrisao.

Mundo Deportivo je pokušao smiriti cjelokupnu situaciju i pomalo opravdati nepromišljene poteze mladog fudbalera Barce od prije sedam godina.

- To sam učinio kako 15-godišnjak kada me niko nije poznavao i kada nisam razmišljao da bi me to moglo kasnije koštati - rekao je Firpo, koji je sve okarakterisao kao "dječju glupost".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.