open-navfaktor-logo
search
Pet do 12
Prijavio se: Azmir Husić želi biti predsjednik FK Sloboda, ima plan za spas Tuzlaka
Azmir Husić, nekadašnji predsjednik Slobode, ponovo je kandidat za prvog čovjeka tuzlanskog kluba.
06.06.2023. u 23:41
get url
text

VEZANI TEKST - Niko se nije javio: Nema zainteresovanih za predsjedničku fotelju u Slobodi

FK Sloboda posljednjeg dana prošlog mjeseca raspisao je javni poziv za izbor novog mandatara Upravnog odbora. Iz kluba je saopćeno da svi zainteresovani pojedinci najkasnije do 7. juna ove godine trebaju dostaviti svoj plan i program rada u prostorije kluba ili elektronski.

Rok za prijave istječe sutra, a kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba, prva prijava vrlo vjerotavno i jedina će biti od bivšeg predsjednika FK Sloboda Azmira Husića. Naime, u svojoj prijavi Husić je navao da u naredne četiri godine FK Slobodu vidi kao jak i stabilan klub bez dugovanja koja će biti u samom vrhu bh. fudbala.

Tuzlanski navodi kako je prve godine cilj ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. Odmah nakon toga ukoliko se Sloboda uspije vratiti u PLBiH slijedi borba za sami vrh tabele odnosno borba za osvajanje nekog od trofeja (prvenstvo ili Kup) uz plasman u međunarodna takmičenja. Također, Husić je naveo kako će i mlađe selekcije Slobode biti u samom vrhu bh. fudbala.

Za treću i četvrtu godinu, tvrdi isti izvor, Husić je naveo da će Sloboda biti u samom vrhu PLBiH i to kao klub bez ijedne marke novih dugovanja. Sve ovo Husić ima u planu da ostvari uz podršku Grada Tuzla, navijača i svih onih koji vole FK Sloboda.

U narednim danima bit će poznato da li će Husićeva ponuda biti prihvaćena u Rudarskoj 2.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.