navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poglavlje koje je završeno

Prijatelji otkrili: Melania Trump nema interesa da ponovo bude prva dama Amerike

Bivši predsjednik SAD-a Donald Trump ne skriva da bi se 2024. godine mogao ponovo kandidirati na predsjedničkim izborima. Međutim, njegova supruga Melania Trump nema interesa za ponovnu titulu prve dame.

Objavljeno: 08.09.2021. u 17:53
get url
text

Otkako je u januaru napustila Washington, Melanija je od tada samo jednom viđena u javnosti i to u julu pri izlasku iz Trump Towera u New Yorku zajedno sa sinom Barronom.

Kako piše CNN, Melania se prošlog mjeseca vratila s ljetnog boravka iz New Yerseyja u Palm Beach na Floridi, a njeni prijatelji tvrde da će boraviti u Mar-a-Lagu dok Barron pohađa privatnu srednju školu.

Njena nezainteresiranost za javni politički život toliko je velika da je svojim prijateljima priznala da ne samo da ne namjerava poduprijeti napuhane političke ambicije svog supruga, već uopće nema želju vratiti se u Bijelu kuću.

- Ona ne želi ponovo biti prva dama. Za nju je to bilo poglavlje života koje je završilo, i to je to - rekao je izvor blizak Melaniji.

Iako su se prethodni predsjednički kandidati često oslanjali na svoje supruge i njihov utjecaj u krugovima ženskih glasača, ideja o povećanju birača u nekoj izbornoj jedinici nikada nije bila Melanijina stvar, otkrila je osoba bliska bivšoj prvoj dami tokom godina koje je provela u Bijeloj kući.

Zapravo, Melanijin odgovor "ne" na molbe Trumpovog osoblja da se pojavi na nekom događaju toliko je bio čest da su je na kraju jednostavno prestali ispitivati.

- Činjenica je da su njegovi ljudi navikli da je nema. Progurala je ideju da je to što je nema dobra stvar. Fanovi su postali zaštitnički nastrojeni zbog toga što je nema, što je zapravo prilično nevjerovatno kada malo bolje razmislite - kazala je politička operativka koja je jedno vrijeme radila s tadašnjim američkim predsjednikom.

Dok je Laura Bush bila vješta u prikupljanju sredstava i privlačenju žena u kampanji, a Michelle Obama u javnom govoru u ime svog supruga Baracka Obame te je čak dobila nadimak "The Closer," Melania je pak toliko dobra u tome što je nema da je svoju odsutnost učinila standardom.

Tako je, primjera radi, na konzervativnoj političkoj konferenciji u februaru bivši predsjednik Trump u svom 90-minutnom obraćanju samo prenio Melanijin pozdrav, rekavši kako im ona, koja ih voli koliko i on, kaže "zdravo."

Njen život i dalje je vrlo privatan, više nego što bi po prirodi njene uloge u Washingtonu mogao biti.

- Tako joj je sviđa. Što više može biti privatna, a manje u javnosti, to bolje. I u tome nema ništa loše. Mislim, ako je svaka osoba na svijetu gledala svaki vaš pokret posljednjih četiri ili pet godina, a vama to nije bilo ugodno, zamislite koliko je to moralo biti poticajno - kaže osoba koja Melaniju poznaje više od desetljeća za CNN.