open-navfaktor-logo
search
Negodovanje u Tuzli
Prijatelji FK Sloboda: Fudbalska smo nula, bez mozga i srca, cijela država nam se smije
Udruženje građana Prijatelji FK Sloboda oglasilo  se saopćenjem za javnost nakon što je klub s Tušnja osigurao opstanak u Premijer ligi nakon mučne sezone.
25.05.2022. u 09:37
get url
text

Iz ovog udruženja mišljenja su da je Slobode i ove sezone ostvarila mizerne rezultate i da prema svemu viđenom u Tuzli mogu biti sretni što naredne sezone neće gledati Prvu ligu Federacije BiH.

- Naši fudbaleri su nam ove godine priredili sezonu koju nikad nećemo zaboraviti. U 103. godine ovog kluba nikada nismo imali generaciju koja je u jednoj sezoni toliko loše predstavila fudbalsku igru. Igrali smo kao da nas je neko natjerao, bez volje i želje, bez ijedne fudbalske akcije, bez driblinga kojeg možemo pamtiti, bez mozga i bez srca, u 20 utakmica smo ostali bez šuta prema protivničkom golu. Fudbalska nula! Apsulutno ništa - saopćili su.

Dodaju da su mladi igrači Slobode lutali bez glave, a stariji se svađali i sklanjali od lopte, dok je strućni štab uvjeravao navijače da trebaju biti zadovoljni jer je afirmacija mladih klupski prioritet.

- Svima nam je jasno da se radi o alibijima. Lagali su nam da se trebamo strpiti, da je potrebno da ekipa bude na okupu makar dvije sezone. Sve te laži smo progutali, jer volimo našu Slobodu, ali nemojte misliti da nismo vidjeli da je cijela sezona jedna velika prevara, da smo igrački i sportski podbacili i da nam se cijela država smije jer se na Tušnju još uvijek igra fudbal iz pedesetih godina prošlog vijeka dok cijela liga napreduje. I za sve to ste odgovorni vi, gospodo, igrači i stručni štab Slobode. Vi ste nas doveli u ovu situaciju i stvorili ste od ponosnog kluba kantu za nabijanje. Mi to vidimo i želimo jasno poručiti da više ne pristajemo na takvu anarhiju - dodaju prijatelji Slobode.

Upravi kluba poručili su da preuzme odgovornost za sportski neuspjeh, za izbor ekipe i stručnog štaba.

Objašnjavaju da Sloboda dugo nema sportskog direktora niti drugu stručnu osobu koja se bavi dovođenjem igrača pa su tako, smatraju u ovom Udruženju, Crveno-crni svedeni na seoski klub kojim se upravlja od danas do sutra.

- Upravi kluba poručujemo da vidimo kako sklapaju ekipu, kako nam dovode igrače bez karaktera koji su u prošlosti govorili i radili protiv Slobode. Ti ljudi su odgojeni u nekim sistemima koji ne vole Slobodu, ne poznaju karakter kluba inaš mentalitet, a od njih se očekuje da idu glavom na kopačku i da im je svaka utakmica kao zadnja. Naravno da neće. Niti žele. Ne tako davno imali smo lošije budžete, ali srčanije i borbenije momke, spremne da za svoju publiku daju zadnji atom snage - mišljenja su u UG Prijatelji FK Sloboda.

Čelnicima Slobode predloženo je "da se dozovu", jer je klub dvije sezone u zonama ispadanja, a spas dolazi u zadnji čas.

- Sa ovakvom politikom vođenja kluba, sa mlitavim i nezainteresovanim igračima, bez šuteva prema golu protivnika, bez srca i muda, propast je jako blizu. Od Uprave očekujemo odgovore. Za 15 dana počinju pripreme za novu sezonu. Koje su ambicije, ko su naši novi igrači, kada očekujemo skupštinu, izvještaj o neuspjehu iz ove sezone - pitaju iz udruženja Prijatelji FK Sloboda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.