open-navfaktor-logo
search
Promocija sporta
"Prijatelj" Premijer lige BiH "odbrao" i klub: M:tel generalni sponzor Borca
Kompanija m:tel novi je generalni sponzor Fudbalskog kluba Borac.
30.07.2020. u 13:05
get url
text

VEZANI TEKST - FK Borac ima novog generalnog sponzora, m:tel godišnje plaća 600.000 KM

- Da uspješni idu sa uspješnima potvrđeno je danas u prostorijama FK Borac, gdje je potpisan sponzorski ugovor između našeg kluba i kompanije m:tel u trajanju od godinu - saopćili su iz Borca.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić i predsjednik FK Borac Vico Zeljković.

Godinama unazad kompanija m:tel je ponosni sponzor najvećih sportskih i kulturnih manifestacija u Bosni i Hercegovini. Posebnu pažnju ova kompanija poklanja uspješnim sportskim klubovima, ali i pojedincima koji svojim sportskim umijećem promovišu našu zemlju.

Svjesni značaja sporta i pravih vrijednosti koje sport podrazumijeva i koje se sportom promovišu, generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić, ovom prilikom je istakao sljedeće:

- Fudbalski klub Borac je jedan od najznačajnih fudbalskih klubova na ovim prostorima koji ima dugogodišnju tradiciju. Današnje potpisivanje sponzorskog ugovora između kompanije m:tel i FK Borac predstavlja nastavak uspješne dugogodišnje saradnje. Vjerujem da će se kroz ovu saradnju stvoriti još bolji uvjeti za razvoj, afirmaciju i promociju fudbala. Smatram da je FK Borac, klub koji može da ponudi više i izboriti se za dobre rezultate i nadam se da ćemo, zahvaljujući podršci kompanije m:tel, i naravno, uz trud i zalaganje svih članova tima, FK Borac sljedeće godine gledati u UEFA takmičenjima - istakao je Lopičić.

VEZANI TEKST - M:tel i zvanično sponzor Premijer lige BiH i Zmajeva, ugovor potpisan u Sarajevu

Svoje zadovoljstvo ovom saradnjom izrazio je i Zeljković.

- Veoma sam zadovoljan i zahvalan na saradnji sa kompanijom m:tel. Drago mi je što će u ovoj godini koja je ispred nas, FK Borac ostati u krugu prijatelja koji su im bili podrška prethodnih godina. M:tel će klubu, kao generalni sponzor, dati dodatnu stabilnost da u narednom periodu lakše rješava svoje tekuće obaveze, kako bi spremnije dočekao buduće pobjede. Ovo je sigurno potvrda našeg rada i pečat na ono sve što smo uradili za ovu godinu. Važno je napomenuti da smo u protekloj godini većinu dugova izmirili i vratili Borac tamo gdje mu je mjesto. S obzirom na sve poteze FK Borac u protekloj sezoni, siguran sam da ćemo i narednih godina kontinuirano igrati u Evropi, te da će zajedničkim radom svih nas, Borac dospjeti na nivo koji svi želimo - rekao je Zeljković.

Podsjećamo, protekle sedmice kompanija m:tel ozvaničila je i saradnju sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine dajući na taj način svoj doprinos promociji sporta u BiH. 

- Ovom saradnjom ćemo omogućiti veću dostupnost prestižnog sadržaja Premijer lige građanima Bosne i Hercegovine, što će biti značajno za sve fudbalske klubove ove lige u BiH, pa tako i za FK Borac, ali i za mlade sportiste i za sve ljubitelje kvalitetnog sporta - zaključio je Lopičić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.