open-navfaktor-logo
search
Mehdi Benatia
Prijatelj otkrio: Pjanić je u Juventusu promijenio mentalitet, a evo koji klub ga želi
Nekadašnji igrač Juventusa Medhi Benatija i dalje je u kontaktu sa svojim bivšim saigračima, a za Tuttosport je najviše govorio o Miralemu Pjaniću, budući da su njih dvojica veliki prijatelji.  
02.04.2020. u 11:23
get url
text

- Pjanić uvijek može pomoći kada protivnik pritisne. Ima veću kvalitetu od ostalih. Bentancur ima svijetlu budućnost, ali je još korak ispod. Pjanić je i samokritičan. Nazvao sam ga jednom i pohvalio za odigranu utakmicu, a on je bio nervozan, kazavši mi da je loše igrao jer je izgubio dvije opasne lopte - rekao je Benatija.

VEZANI TEKST - Najskuplji Zmaj: Miralem Pjanić danas slavi 30. rođendan

Ovaj defanzivac smatra da se kod Pjanića pred zaustavljanje Serie A zbog pandemije koronavirusa osjetio umor i da će mu pauza dobro doći da se vrati što jači.

Benatija je kazao da Pjanić želi ostati u Juvnentusu uprkos ponudama ostalih klubova.

- Ima još tri godine ugovora, a Juventusu ide dobro. Istina je da uvijek postoji mogućnost odlaska. Za njega je zainteresovan PSG, čak i prije nego što je bio na radaru Reala. Njegova ljubav prema Juventusu je prelomila. Osjeća se dobro, u svlačionici je jedan od vođa. Situacija se uvijek može promijeniti ako klub odluči da proda igrača. Ali ako ovisi o Pjaniću, on će ostati u Torinu - rekao je Benatija pa dodao:

- Nikad mi nije rekao da želi promijeniti klub. Naprotiv. S Juventusom je promijenio mentalitet i sada uvijek igra da pobijedi - rekao je bivši defanzivac Stare dame.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.