open-navfaktor-logo
search
Dobio ugovor
Prihvatio poziv Bjelice: Turković se vratio u Osijek
Od prvog dana priprema fudbalera Osijeka za nastavak sezone uz tim i stručni štab su i skauti koji u svom djelokrugu rada također imaju bitnu ulogu i pomažu Nenadu Bjelici i njegovim najbližim saradnicima.
04.01.2022. u 14:47
get url
text

Riječ je o igračima koji su ostavili neizbrisiv trag u Osijeku: Damiru Vuici, Ivi Smoji i Almiru Turkoviću. I dok su prva dvojica rođeni Osječani i bivši kapiteni prvoligaša s Drave, "Ture" je Sarajlija kojeg pamte po odličnim igrama u bijelo-plavom dresu, zbog kojih je bio i veliki ljubimac navijača.

Almir je angažiran još u prvom dijelu sezone, a formalno-pravno je u međuvremenu postao i zaposlenik NK Osijek, nakon što je raskinuo saradnju s FK Sarajevo u kojem je imao bitnu ulogu u akademiji.

Odlučio je Turković prihvatiti poziv svog nekadašnjeg saigrača u Gradskom vrtu kojega, kako sam kaže, izuzetno cijeni i izvan terena.

- Bjelica je, također, vrlo zadovoljan spoznajom da među suradnicima ima čovjeka koji se iskazao i svojim igrama i ponašanjem gdje god je bio. Znanjem i iskustvom sigurno će dati svoj doprinos klubu za kojeg je i emotivno vezan i sretni smo što je ponovno s nama - saopćeno je iz Osijeka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.