open-navfaktor-logo
search
SAD
Preživjeli u masakru u školi Columbine pronađen mrtav
Austin Eubanks je u masakru ranjen u koljeno i ruku
20.05.2019. u 09:11
get url
text

Austin Eubanks (37), jedan od preživjelih u masakru u srednjoj školi Columbine, u SAD-u, pronađen je mrtav u svojoj kući u Koloradu. On je postao poznati zagovornik borbe protiv različitih ovisnosti, javlja BBC.

Eubanks je u masakru u srednjoj školi Columbine, koji se dogodio prije tačno 20 godina, a u kojem je poginulo ukupno 12 učenika i nastavnika, ranjen u ruku i koljeno. Uvrijeme kada se oporavljao od povreda postao je ovisnik o lijekovima.

Policijski zvaničnici su kazali kako na tijelu nisu uočeni tragovi nasilja. Tačan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije koja je zakazana za danas.

FOTO: YOUTUBE

Njegova porodica je poručila kako je izgubio bitku sa teškom bolesti, sa kojom se suočio.

- Kaš to možete i naslutiti, šokirani smo i tužni, te zbog toga molimo da se poštuje naša privatnost - navodi se u saopćenju kojeg je izdala Eubanksova porodica.

U intervjuu za BBC 2017. godine Eubanks je pojasnio kako je masakr, u kojem je poginuo njegov najbolji prijatelj, doveo do njegove ovisnosti.

- Doktori su mi davali raličite lijekova, kako bi me umirili i oslobodili bola. Postao sam ovisnik i prije nego što sam shvatio šta se dešava - kazao je tada Eubanks.

Kasnije je radio u Centru za liječenje ovisnosti i putovao je širom SAD-a držeći predavanja o svojim iskustvima, te radeći na poboljšanju uvjeta za liječenje ovisnosti, kao i na mjerama prevencije.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.