open-navfaktor-logo
search
Tragali za njim
Preživio na moru jedući kečap: Proizvođač umaka ga je pronašao i želi mu pokloniti...
Nakon što je zatražio pomoć javnosti da pronađe Elvisa Francoisa, mornara koji je preživio duže od tri sedmice na moru jedući kečap i začine, kečap gigant Heinz mu je konačno ušao u trag, i planira mu pokloniti novi brod.
05.03.2023. u 13:08
get url
text
Saint Martin

Kompanija je 14. februara objavila poziv zatraživši pomoć na društvenim mrežama kako bi uspjeli stupiti u kontakt sa Francoisom.

Mornar rođen u Dominiki dospio je na naslovne strane nakon što je u januaru proveo 24 dana na Karipskom moru. Kada ga je spasila kolumbijska mornarica, Francois (47) je rekao zvaničnicima da je preživio zahvaljujući boci kečapa, bijelom luku u prahu i Maggi kockicama koje je pomiješao s vodom.

Iz kompanije Heinz su za CNN rekli da su Francoisa pronašli uz pomoć lokalnih novinara u Dominici koji rade za publikaciju EmoNews. Kompanija je ranije rekla da se nadaju da će mu pokloniti "novi, najmoderniji brod" kako bi proslavili njegov povratak kući.

- Uspjeli smo da se povežemo s njim i razgovaramo o najboljem načinu pomoći njemu i njegovoj porodici. Mi (Heinz) i Elvis trenutno radimo na logističkim detaljima da mu poklonimo njegov novi brod - rekao je predstavnik Heinza za CNN.

Francois je popravljao svoj brod kod ostrva Saint Martin u decembru kada je brod odvučen na more. Tu je izgubljen proveo 24 dana. Spašen je nakon što je avion uočio njegovu jedrilicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.