Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog  sarajevskog Tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Jasminu Bajiću (19), rođenom u Goraždu, a nastanjenom u Sarajevu, koji se sumnjiči za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi nakon puštanja na slobodu mogao ponoviti krivično djelo, potvrđeno je za Faktor u Sudu. 

Bajić je uhapšen u petak, nakon što je u ranim jutarnjim satima izazvao pravu pometnju na cesti od Ilidže do Pazarića, gdje je, nakon potjere, udario u policijsko vozilo, koje se prevrnulo, te su tom prilikom povrijeđena trojica pripadnika MUP-a KS, od kojih jedan teže.

On je najprije oko 3.30 skrivio udes na području općine Novi Grad, te umjesto da se zaustavi, pobjegao s mjesta nezgode.

Policija ga je bezuspješno pokušala zaustaviti na Ilidži, nakon čega je krenula u potjeru za njim, da bi se on dolaskom u naselje Pazarić namjerno zabio u policijsko vozilo, koje se prevrnulo i udarilo u ogradu.