open-navfaktor-logo
search
Džoker s klupe
Prevljak presudio Rumunima na Bilinom polju
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nadigrala je Rumuniju u drugom kolu grupe tri B divizije UEFA Lige nacija.
07.06.2022. u 22:58
get url
text

Zmajevi su slavili rezultatom 1:0 i bili su bolji upravo za jedan pogodak.

Duel bez mnogo prilika je odlučio rezervista Smail Prevljak, koji je ponovo kao igrač s klupe bio Petevov as iz rukava.

U prvih 15 minuta igre Zmajevi su imali potpunu kontrolu, nekoliko izrađenih akcija, koje su završavale ubacivanjem s boka u šesnaesterac Rumuna, a odbrana gostiju uvijek je bila na mjestu.

Vrijedi spomenuti da je početak meča zbog "loše vremenske prognoze" pomjeren s 20.45 sati na 21 sat.

I tokom dominacije BiH, malo je nedostajalo da Rumunija stigne do vodstva. Kardinalnu grešku u zadnjoj liniji Zmajeva nije iskoristio Puscas. Devetka Rumunije zaobišla je i Šehića, a uz nešto slabiji udarac istakao se Ahmedhodžić i spasio mrežu bh. tima.

Rumunija je opasno zaprijetila u 37. minuti: Prvo je Šehić odbranio udarac Puskasa, a odbijenu loptu Burca poslao pored gola.

Džeko je u 43. minuti šutirao pravo u rumunskog golmana, a bio je to prvi udarac bh. tima u okvir gola gostiju.

U 45. minuti Burca je uputio centaršut, lopta je imala nezgodan let i završila na prečki.

U 65. minuti Ahmedhodžić je pogodio mrežu Rumunije, ali je njemački arbitar Sascha Stegemann vidio prekršaj nad golmanom.

Tri minute poslije zatresla se mreža Rumunije, a ovoga puta sudija je pokazao na centar. Duljević je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac lijevom nogom, Rumuni kratko odbili loptu, pravo na nogu "džokera" Smaila Prevljaka koji pogađa za 1:0. Bio mu je ovo drugi gol u Ligi nacija ove sezone, nakon što je u subotu  pogodio za remi u Finskoj.

{$galerijaFotografija}

Poslije vodećeg pogotka selekcije BiH, pravih šansi za promjenu rezultata na Bilinom polju nije ni bilo pa su navijači zadovoljni napustili stadion.

BiH nakon dva kola ima četiri boda, koliko i Finska, Crna Gora ima tri boda, a Rumuni su bez osvijenih bodova.

Bh. tim u subotu gostuje kod Crne Gore u Podgorici.

Bosna i Hercegovina - Rumunija 1:0 (Smail Prevljak, 68. minut)

Bosna i Hercegovina: Šehić, Sušić, Ahmedhodžić, Saničanin, Ćivić (od 67. Kolašinac), Prcić (Hadžiahmetović), Cimirot (od 46. Pjanić), Gojak, Duljević, Stevanović (od 80. Bešić), Džeko (od 46. Prevljak)

Rumunija: Nita, Camora, Rus (od 74. Tanase), Chiriches, Manea, R. Marin, Maxim (od 74. Ivan), M. Marin, Burca, Cicaldau, Puskas (od 74. Albec)

BiH, Rumunija, Zenica, 07.06.2022
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.