Prevljak o dešavanjima u SDA Ilidža: Muzur ima pravo na mišljenje, ali...

objavljeno: 24.01.2018. u 22:07

Usvajanje budžeta Općine Ilidža za 2018. godinu uzburkalo je strasti u ilidžanskoj SDA i zbog toga Nermin Muzur nije više šef Kluba te stranke u Općinskom vijeću Ilidža.

I vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža Tarik Stambolić medijima je izjavio kako je "izbačen iz Osnovne organizacije SDA Ilidža", jer njegova stranka nije prihvatila amandmane koje je on predložio za ovogodišnji budžet.

Fikret Prevljak, predsjednik Općinskog odbora SDA Ilidža i vijećnik u Općinskom vijeću, kaže da Tarik Stambolić nije istjeran iz SDA.

- On ostaje naš vijećnik i dobio je samo ukor. Nermin Muzur nije više šef Kluba SDA u Općinskom vijeću Ilidža, a vijećnici imaju pravo da izaberu drugog šefa Kluba SDA. Muzur i dalje ostaje vijećnik SDA u Općinskom vijeću, i dalje je predsjednik mladih SDA Ilidža i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo - pojasnio je Prevljak.

Prevljak kaže kako je bilo dogovoreno da se prilikom usvajanja budžeta ne predlažu amandmani.

- Muzur i Stambolić su prekršili dogovor i uslijedila je kazna. Oni su i dalje članovi SDA. Imaju pravo na svoje mišljenje, jer SDA je demokratska stanka, ali nemaju pravo kršiti ono što dogovore organi stranke. A i Nermin Muzur je član Općinskog odbora SDA Ilidža i tu je više od 30 ljudi, Tarik Stambolić nije član Općinskog odbora – pojasnio je Prevljak.

Nermin Muzur i Tarik Stambolić nisu odgovarali na naše telefonske pozive i poruke da obrazlože zbog čega je došlo do neslaganja prilikom usvajanja budžeta.