open-navfaktor-logo
search
Zbog Griezmana
"Prevareni" Atletico pokreće sudsku tužbu protiv Barcelone
Barcelona je isplatila 120 miliona eura za francuskog napadača, ali u Atleticu smatraju da su prevareni i traže još 80 miliona
Edina Latif
12.07.2019. u 21:43
get url
text

Samo nekoliko sati nakon što je zvanično potvrđen transfer Antoinea Griezmanna u Barcelonu, iz njegovo sada već bivšeg kluba Atletico Madrida najavili su sudsku tužbu.

Naime, Barcelona je isplatila 120 miliona eura za francuskog napadača, ali u Atleticu smatraju da su prevareni i traže još 80 miliona.

Radi se o tome da je Griezmann u svom posljednjem ugovoru kojeg je potpisao s Atleticom imao izlaznu klauzulu od 200 miliona eura, ali i jedan dodatak: nakon 1. jula 2019. godine ta klauzula se spušta na 120 miliona eura.

- Antoine Griezmann i njegov advokat pojavili su se u sjedištu La Lige da jednostrano raskinu ugovor koji ga obvezuje s Atletico Madridom nakon što je Barcelona uplatila 120 miliona u ime i za račun igrača. Atletico Madrid vjeruje da je uplaćeni iznos nedovoljan za ispunjenje klauzule o raskidu ugovora, budući da je očito da je dogovor igrača i Barcelone postignut prije nego je izlazna klauzula smanjena sa 200 na 120 miliona eura - navodi se u saopćenju Jorganžija na zvaničnoj internet stranici.

Drugim riječima rečeno, Atletico se osjeća povrijeđeno zbog toga što je Griezmann već neko vrijeme koketirao s Barcom.

- Zbog činjenica, radnji i demonstracija koje je izvršio igrač smatramo ispravnim braniti svoje interese svim mogućim dozvoljenim sredstvima - poručuju iz Atletico.

Tako je jedan od najbombastičnijih transfera ovog ljeta dobio novu epizodu koja će se, očito, odvijati po sudovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.