open-navfaktor-logo
search
Mutne radnje
"Prevara" na kojoj je Bičakčićev tim zaradio 29 miliona eura
Kako je izjavio nekadašnji sportski direktor Hoffenheima Ernst Tanner, za dolazak Firmina je najzaslužnija prevara menadžera brazilskog igrača
06.10.2018. u 15:43
get url
text
Roberto Firmino
Roberto Firmino

Brazilski napadač Roberto Firmino igrao je sjajno u prošloj sezoni za Liverpool, baš kao i veliki bio kompletne ekipe Redsa koji su igrali u finalu Lige prvaka.

Firmino je 2015. godine stigao na Anfield iz Hoffenheima, ali mnogo zanimljivija je priča kako je stigao u redove njemačkog bundesligaša.

Kako je izjavio nekadašnji sportski direktor Hoffenheima Ernst Tanner, za dolazak Firmina je najzaslužnija prevara menadžera brazilskog igrača.

- Sjećam se da nam je njegov agent poslao video na kojem su bili najbolji potezi Firmina. Gledali smo video i ostali bez teksta. Bili smo oduševljeni kako se brzo kreće na terenu i vjerovali da ima "raketu" u nozi, ali je sve to bila laž i prevara. Nakon što smo ga doveli na treningu smo vidjeli da nije tako baš brz i da nema nešto jak šut - rekao je Tanner, te dodao:

- Kasno smo se sjetili da pitamo našeg montažera za video jer ono što nam je rekao je bio veliki šok za nas. On je pregledao video i odmah kao rekao da je video ubrzan, te da nije stvarne brzine, odnosno pokazatelja stvarne slike. Ipak, zadržali smo ga i sakrili sve to. Srećom on je na terenu pokazao da se radi o sjajnom igraču i oduševio me svojim ponašanjem. Njegov stav je da nikada ne odustaje i zbog toga je uspio. Video i svu tu prevaru njegovog agenta smo zaboravili.

Hoffenheim je prodajom Firmina u Liverpool zaradio 29 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.