open-navfaktor-logo
search
Na potezu Đukanović
Preuzima li Vladu Crne Gore prosrpska opcija: Postignut dogovor, Lekić mandatar
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić nakon sastanka većine od augusta 2020. godine kazao je kako je postignut dogovor da Miodrag Lekić bude predložen za mandatara.
19.09.2022. u 16:26
get url
text

Mandić je nakon sastanka priopćio kako su stranke stare parlamentarne većine dogovorile da formiraju novu vladu, javlja RTCG.

- Jasno je da 41 zastupnik ima samo jednog kandidata za mandatara, to je Miodrag Lekić. Svi smo mu danas dali podršku i svi smo se dogovorili da obavijestimo i predsjednika Crne Gore, za što koristimo i ovu priliku da da mandat Lekiću. Ako ima nekih nesporazuma i ako netko procjenjuje da je danas zadnji dan mi očekujemo da do ponoći budemo obaviješteni kako je novi mandatar Lekić - kazao je Mandić.

Lider NOVE je priopćio da će Lekić uložiti ne male napore da se dođe do koalicijskog sporazuma, koji će precizirati sve ono što želi parlamentarna većina.

- I da se dogovorimo o svemu onome što znači preuzimanje odgovornosti - kazao je Mandić i dodao kako je sada najvažnije da do ponoći dobijemo novog mandatara.

Inače, danas istječe rok do kojeg bi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović trebao predložiti mandatara za sastav vlade.

Podsjećamo, sastanak je počeo oko 11 sati, nakon skoro sat i po vremena pregovora data je pauza, kako bi predstavnici Građanskog pokreta URA razmotrili ponudu za dogovor stare većine. Predstavnici parlamentarne većine do sad su se sastajali više puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine.

Sastanku su prisustvovali predstavnici prosrpskog i proruskod Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić i Zoran Mikić, dok su na sastanku u ime Demokrata Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović.

Na sastanku u Skupštini Crne Gore bili su i lideri Socijalističke narodne partije (SNP), Ujedinjene i Prave Crne Gore, Civisa, Demosa te Radničke partije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.