open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Pretresi u Zenici: Petero uhapšenih, nađeni droga i oružje
Akciju su proveli pripadnici krim-policije PU I, uz asistenciju policajaca PS Centar i Crkvice, te Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK
23.11.2018. u 19:57
get url
text

{$galerijaFotografija}

Zenička policija jučer je izvršila pretrese na više lokacija u tom gradu, te privela pet osoba, tokom provođenja aktivnosti na rasvjetljavanju više provalnih krađa u kuće i stanove koje su počinjene u posljednje vrijeme na području Grada Zenice.

Akciju su po naredbi Općinskog suda u zenici proveli pripadnici krim-policije PU I, uz asistenciju policajaca PS Centar i Crkvice, te Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Pretresom kuće koja se nalazi u ulici Sarajevska, a koju koriste A. E. i A. A., pronađeno je 260 grama biljne materije, najvjerovatnije marihuane, digitalna vaga, tri ručne bombe i određena količina puščane municije.

- U kući je zatečeno lice A. A., koje je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada - saopćeno je iz policije.

Pretresena je i kuća u ulici ZAVNOBiH-a, koju koristi D. A., gdje su pronađena tri grama marihuane, devet tableta i jedan ručno pravljeni pištolj. Prilikom pretresa uhapšen je H. Š., koji je također saslušan u policiji.

U ulici Crkvice pretresena je kuća koju koristi C. J., te su pronađena 22 grama praškaste materije koja asocira na drogu, šest tableta i jedna digitalna vaga.

- Prilikom pretresa slobode je lišeno lice C. J. i nad istim je zavedena kriminalistička obrada - naveli su iz policije.

Uhapšen je i Š. M. čija kuća na Babinom Polju je također pretresena i gdje su pronađene dvije ručne bombe. On je zadržan u prostorijama Policijska uprave I.

Iz policije dodaju da će pronađena materija, oružje i predmeti biti vještačeni, a privedene osobe će biti prijavljene Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije i krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge.

Također, radeći na dokumentovanju teških krađa, zenička krim-policija je jučer uhapsila i 21-godišnjeg S. S. zbog sumnje da je počinio šest provalnih krađa u stambene i druge objekte na području naselja Tetovo.

On će, uz izvještaj o više počinjenih krivičnih djela teške krađe, biti predat u nadležnost Tužilaštvu ZDK, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

pretresi zenica (1).JPG
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.