open-navfaktor-logo
search
Akcija "Pionir"
Pretresi u Tuzli, Lukavcu i Vitezu, četvero uhapšenih
Osumnjičeni se terete za organizovani šverc duhana 
03.10.2018. u 14:01
get url
text

Pripadnici SIPA-e jučer su uhapsili četiri osobe i pretresli nekoliko lokacija na području Tuzle, Lukavca i Viteza, a zbog sumnje da su počinjena krivična djela orgnizovani kriminal i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pretresi su obavljeni uz asistenciju službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH i pripadnika  Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona.

Tom prilikom pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem krivičnog djela: mobilni telefoni, novac u iznosu od 19.300 KM, 2.100 eura, mašina za rezanje duhana, mašina za oštrenje noževa, 113, 45 gk rezanog duhana, 1.400 kg fabrički obrađenog duhana, tri kartona usitnjenog stripsa – otpad, dvije hiljade kutija cigareta "RAQUEL" blue slims bez akciznih markica, vaga "Elegant".

Također je zaplijenjena i  dokumentacija u vezi s nabavkom duhana (računi, otpremnice, uplatnice i druga dokumentacija), pečati i Rješenje o registraciji osumnjičenog pravnog lica, ovlaštenje za zastupanje osumnjičenog pravnog lica, automatski pištolj "Z", kalibra 6,35 mm, sa okvirom i četiri metka.

Također, postupajući po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, od četiri pravna lica u Orašju, Obudovcu, Bijeljini i Gradačcu, privremeno je oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.