open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretresi u Tuzli i Gračanici: pronađena droga, dvojica uhapšenih
Pripadnici Sektora krim-policije Uprave policije MUP-a TK-a, u saradnji sa pripadnicima PS Istok i Odjela krim-policije PU Gračanica, jučer su na području Tuzlanskog kantona obavii pretrese u okviru aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a TK.
Merima Čustović
30.04.2020. u 16:39
get url
text

Pretresi su obavljeni po naredbama Općinskih sudova Tuzla i Gračanica, nakon čega su uhapšene dvije osobe.

Prilikom pretresa kuće, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi M.H.(1987) iz Gračanice, pronađen je i privremeno oduzet jedan veći PVC paket sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na drogu, navode iz MUP-a TK.

- Također, prilikom pretresa kuće, vozila, pomoćnih i pripadajućih objekata koje koristi A. M. (1985) iz Tuzle pronađeni su i privremeno oduzeti jedan veći i šest manjih paketa u kojima se nalazi praškasta materija, jedan veći i 11 manjih paketa sa sadržajem biljne materije, određena količina žute grumenaste materije, plastična kutija sa sadržajem biljne materije, digitalna vaga, te jedan "joint". Također, kod A. J. (rođena 1985.) iz Tuzle su pronađena dva manja paketa sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu - navodi se u saopćenju.

{$galerijaFotografija}

Upoznat je kantonalni tužilac, dok su A. M. i M. H. privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Oni će danas, uz izvještaj, biti predati nadležnom Kantonalnom tužilaštu TK-a na dalje postupanje.

Droga, MUP TK, 30.04.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.