open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Pretresi u Starom Gradu: Policija na tragu bjeguncu Anisu Sabitoviću
Danas je na području općine Stari Grad u Sarajevu obavljen pretres u jednoj privatnoj kući, gdje su pronađeni tragovi koji upućuju na to da je Sabitović upravo na tom mjestu proveo određeno vrijeme
06.08.2019. u 17:01
get url
text

Policijske agencije na tragu su Anisu Sabitoviću, za kojim je raspisana portraga jer se nakon izlaska na dopust iz Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo nije vratio na služenje kazne, saznaje Faktor.

Kako saznajemo iz policijskih izvora, danas je na području općine Stari Grad u Sarajevu obavljen pretres u jednoj privatnoj kući, gdje su pronađeni tragovi koji upućuju na to da je Sabitović upravo na tom mjestu proveo određeno vrijeme, ali ga tu nisu pronašli.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ovu informaciju nam nisu htjeli zvanično ni potvrditi, niti demantovati.

- Sabitović još nije pronađen i za njim se nastavlja potraga - kazala nam je kratko Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, osim MUP-a KS, na njegovom pronalasku i lociranju rade sve policijske agencije, uključujući i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH, te Kazneno-popravni zavod Sarajevo, koji zajednički koordiniraju aktivnosti na njegovom pronalasku.

Kontaktirali smo i Faruka Zubčevića, direktora KPZ-a Sarajevo, koji također današnje aktivnosti nije želio komentirati.

- Poduzimaju se intenzivne aktivnosti na širem rejonu grada Sarajeva kako bi se lociralo lice i lišilo slobode - kazao je Zubčević .

Sabitović je po Zakonu za izvršenje krivičnih sankcija FBiH ispunjavao sve osnove te imao pravo na korištenje vanzatvorskih pogodnosti. On se do sada uredno vraćao u zatvor, međutim, u subotu se u KPZ-u nije pojavio u vrijeme kada je tu trebao biti.

On je, inače, bio svjedok u predmetu protiv Amela Sejfovića, kojem se sudi za bijeg iz sarajevskog zatvora.

Sabitović je na jednom od ročišta svjedočio kako je pomogao da se u KPZ unese kutija, za koju je "pretpostavljao da se u njoj nalazi pištolj", kojim je, prema optužnici, Sejfović kasnije pucao prilikom bijega iz zatvora. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.