open-navfaktor-logo
search
UIOBIH
Pretresi u Foči: Našli više od 9.700 kutija cigareta bez markica
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine u akciji provedenoj na području Foče privremeno su oduzeli duhanske prerađevine ukupne tržišne vrijednosti 60.449 KM.
02.07.2021. u 15:54
get url
text
Akcija UIO BiH

Prema uputama Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH, pretresli su jedan stambeni objekat kao i prateće objekte.

- Tom je prilikom pronađeno 8.775 paklica cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama koje izdaje UIO, a iste su se nelegalno prodavale na području Foče. Vrijednost privremeno oduzete robe sa dažbinama iznosi 48.262 KM, a protiv osobe inicijala J. V. bit će podnesen Izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznim proizvodima iz člana 210 a. Krivičnog zakona BiH - saopćeno je iz UIO.

Također, od dvije osobe inicijala M. F. i Z. F. privremeno je oduzeto 39,5 kilograma duhana i 995 kutija cigareta koje nisu bile obilježene akciznim markicama UIO.

- Protiv ovih osoba bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom. Ukupna vrijednost ove privremeno oduzete robe procjenjuje se na 12.187 KM - navedeno je u saopćenju.

Najavili su da će i u narednom periodu nastaviti pojačane aktivnosti i rad na suzbijanju crnog tržišta akciznim proizvodima na području cijele BiH.

{$galerijaFotografija}

Oduzeta roba u akciji UIO BiH u Foči, juli 2021.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.