open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Pretresi u četiri grada u TK: Uhapšen 28-godišnji Gračanlija, našli mu amfetamine, kanabis, ekstazi i oružje
Pripadnici Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona, 14. i 15. februara, po nalogu nadležnih sudova izvršili su pretrese i druge planske aktivnosti na pet lokacija na području Živinica, Tuzle, Gračanice i Gradačaca. Tokom pretresa pronađena je droga i oružje.
17.02.2023. u 09:47
get url
text

- Pronađeno je petnaest manjih pvc. pakovanja sa sadržajem praškaste materije, jedno PVC pakovanje sa sadržajem tvrde materije, tri vakumirane PVC folije s bijelom praškastom materijom, dvije metalne kutije sa sadržajem biljne materije, devet ručno smotanih cigareta, jedan manji grumen bijele praškaste materije, a za sve pomenuto policija sumnja da je droga. Također, pronađeno je više tableta koje su najvjerovatnije droga "ekstazi", drobilica za drogu, digitalna vaga, dva okvira za automatsku pušku, puška M 48 i pet metaka za nju, puška dvocijevka, svije patrone kalibra 4,5 milimetara, 95 metaka različitog kalibra, odjevni predmeti i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku - navode se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi vještačenja, a policija radi na dokumentovanju predmeta, nakon čega će biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv više osoba.

- A. D. (28) iz Gračanice je uhapšen i uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu TK na postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija. Naime, prilikom pretresa kod njega su pronađene materije i tablete za koje je vještačenjem utvrđeno da su amfetamin, cannabis sativa i ekstazi te oružje i municija - navode iz MUP-a TK.

{$galerijaFotografija}

MUP TK droga
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.