open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a RS-a
Pretresi u Banjoj Luci: Provjereno 38 vozila, privremeno oduzeto jedno
Prilikom pretresa privremeno je oduzeto vozilo "BMW 5-F10" sive boje, bez registarskih oznaka i dokumentacije, dijelovi motora, dijelovi raznih vozila, zračni jastuk "airbag", mobilni telefoni i druga dokumentacija
13.08.2019. u 09:56
get url
text

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a pretresli su autoradionicu na području Banje Luke u vlasništvu Petra Dukića, koji se sumnjiči da je počinio krivična djelo teška krađa i prikrivanje.

Pretresi su obavljeni u ulici Milana Radmana, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Dukić je od ranije poznat policiji.

- Prilikom pretresa privremeno je oduzeto vozilo "BMW 5-F10" sive boje, bez registarskih oznaka i dokumentacije, dijelovi motora, dijelovi raznih vozila, zračni jastuk "airbag", mobilni telefoni i druga dokumentacija - saopćeno je danas iz MUP RS.

Policijski službenici izvršili su kroz bazu "Interpola" provjere za još 38 vozila koja su zatečena na lokacijama pretresa, gdje je utvrđeno da se navedena ne potražuju.

- Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a će u narednom periodu preduzeti daljnje mjere i radnje pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, te će se izvršiti dodatne provjere za ostale autodijelove koji su privremeno oduzeti, kao i vještačenja radi utvrđivanja porijekla oduzetog vozila i dijelova - istaknuto je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.