Srijeda, 29.06.2022.
FOTO: MUP TK

Pretresi na devet lokacija u TK: Pronađeno oružje i droga, devet privedenih

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja

Policajci u Tuzlanskom kantonu izvršili su danas pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Gradačca, Živinica, Kladnja, Lukavca i Srebrenika. Oduzeto je oružje, drogu i predmete iz krivičnog djela protivzakoniti ribolov, saopćeno je iz MUP-a TK.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja, i to: dvije vazdušne puške i tri gasna pištolja sa municijom bez potrebne dokumentacije, puška ručne izrade, vojnički nož, dva čamca, dva vanbrodska motora, osam ribarskih mreža, devedeset šest tableta ekstazija, kanabis i digitalna vaga.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv N. M. (50) nastanjenog na području Kladanja bit će podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija te će biti prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o oružju i municiji TK. Protiv R. K. (31) nastanjenog na području Živinica, N. M. (54) nastanjenog na području Kladnja i M.I. (25) iz Tuzle će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja propisanog Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, dok će Dž.M. (55) nastanjenog na području Lukavca biti prijavljen zbog protivzakonitog ribolova.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete materije i tableta nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv O.H. (33) nastanjenog na području Gradačaca, S.K. (30) nastanjen u Tuzli, A.S. (21) nastanjen na području Lukavca i V.V. (34) nastanjen na području Srebrenika zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga ili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh