open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a SBK
Pretresi na 15 lokacija, hapšenja dilera u Busovači i Bugojnu
Policijski timovi MUP-a Srednjobosanskog kantona - pripadnici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku MUP-a, kao i Odsjeka krimninalističke policije policijskih uprava i stanica U ranim jutarnjim satima policijski realizovali još jednu opsežnu akciju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga.
10.03.2020. u 16:36
get url
text

U ovoj akciji obavljeni su pretresi na ukupno 15 lokacija u Kiseljaku, Busovači, Novom Travniku, Bugojnu i Jajcu, te je tom prilikom pronađeno više različitih materija za koje se sumnja da su opojne droge (kanabis, spid i drugo), kao i brojni predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima iz ove oblasti.

Kako saznajemo, na kriminalističku obradu je privedeno više osoba, a dvije su uhapšene.

Nezvanično saznajemo da se radi o Viktoru K. (52) iz Busovače i Edinu H. (42) iz Bugojna.

Iz policije je saopćeno da u saradnji sa nadležnim tužilaštvom rade na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, kao i poduzimanju svih potrebnih zakonom propisanih mjera i radnji.

- Navedena akcija je odraz planskog pristupa ovoj društveno opasnoj pojavi i predstavlja nastavak aktivnosti službenika policije iz 2019.godine, kada je podneseno preko 200 izvještaja protiv 221 osobe, što je za 60 izvještaja ili 40 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Rad na ovim predmetima se nastavlja i u narednom periodu - naveli su iz MUPP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.