open-navfaktor-logo
search
MUP SBK
Pretresi i Travniku i Donjem Vakufu: Uhapšena tri dilera, pronađena droga i vatreno roužje
Policija Srednjobosanskog kanrtona uhapsila je tri osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga nakon što su na području Travnika i Donjeg Vakufa obavili pretrese na tri lokacije u sklopu koordiniranih aktivnosti usmjerenih protiv zloupotrebe opojnih droga.
30.04.2021. u 16:51
get url
text

Tako su jučer, u mjestu Klade kod Donjeg vakufa, policajci PS Donji Vakuf u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Travnik i timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno pretresli vozilo "fiat tipo", koje koristi M.D. rođen 1987.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom pronađena je PVC vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

{$galerijaFotografija}

Na osnovu operativnih saznanja do kojih se došlo u prethodnoj akciji, oko 15,45 sati u ulici Tepeđik, općina Travnik, pripadnici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik pretresli su kuću i prateće objekte, kao i vozilo "seat leon", koje koristi D. K.(1984) godine iz Travnika. Pretres je obavljen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik. Tom prilikom je također pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je cannabis i digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti oko 18,00 sati u ulici Vajzovića sokak, općina Donji Vakuf, policajci Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce i policajca PS Donji Vakuf pretresli su kuću i prateće objekte, kao i vozilo koje koristi M.Z. (1983) iz Donjeg Vakufa. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno. Pronađena je određena količina materija za koju se sumnja da su cannabis i speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i pištolj kalibra. 7,62 mm marke "Beretta" sa pripadajućom municijom.

- U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije i vatreno oružje sa pripadajućom municijom su oduzeti, a osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje - kazali su iz MUP-a SBK.

Pretresi i Travniku i Donjem Vakufu, 30.04.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.