VEZANI TEKST - Epilog akcije u Sarajevu: Opet "pao" stari policijski znanac, pronađena veća količina spida i automatsko oružje

- Oko 11 sati, Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo zaprimio je informaciju da je na raskrsnici ulica Skenderija - Skenderija čikma, od strane više, vjerovatno naoružanih NN osoba, došlo do narušavanja javnog reda i mira. Izlaskom na teren, policijski službenici su na mjestu događaja zadržali dvije muške osobe u dva motorna vozila.

Vizuelnim pregledom, u jednom od vozila, policijski službenici su uočili jedan otvoren kofer u kojem je bilo više PVC kesa sa sadržajem bijele praškaste materije, te nepoznat predmet oblijepljen ljepljivom trakom - navedeno je u saopćenju.

Dodaje se da je o tome obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te su pretresena oba vozila, i to "golf A7" i "mini cooper".

- U vozilu "golf" pronađeno je vatreno oružje - automatska puška sa pripadajućim okvirom i 27 metaka nepoznatog kalibra, te četiri PVC kese sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu spid, bruto mase 3.140 grama.

Na području općine Centar, u ulicama Zaima Šarca i Bolnička, izvršeni su i pretresi stambenih objekata koje koriste lica lišena slobode - istaknuto je u saopćenju MUP-a KS.

Pod nadzorom postupajućeg tužioca, kako je navedeno, policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad S. M. i H. Z.

Prema nezvaničnim saznanjima, jedan od uhapšenih je Haris Zuko, stari policijski znanac, koji je više puta hapšen i pritvaran, uglavnom zbog razbojništava. Između ostalog, hapšen je zbog oružane pljačke trgovine Amko Komerc u sarajevskom naselju Širokača, kada je tokom intervencije ranjen zaštitar Nove Game Alija Jašarević.

MUP KS oduzeo drogu i oružje