open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Pretres u Visokom: Uhapšen diler spida, u gepeku vozio tri kile droge
Pripadnici krim - policije Policijske stanice Visoko, sinoć su u 18.45 sati u Kakanjskoj ulici zaustavili i pretresli "ford", kojim je upravljao Dž. A. iz Zenice, a sa kojim se u vozilu nalazila i osoba inicijala L. M. (1987) iz Visokog.
05.03.2022. u 13:08
get url
text

Pretres je uslijedio nakon što su visočki policajci, u sardnji sa Odsjekom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli do operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osoba osumnjičenih za zloupotrebu droga.

Pretresom vozila, policija je pronašla tri paketa sa materijom za koju se pretpostavlja da se radi o opojnoj drogi spid, ukupne težine 2.946 kilograma.

Droga je bila sakrivena ispod dijela namještaja koji se nalazio u gepeku vozila.

{$galerijaFotografija}

Dž. A. i L. M. su uhapšeni i zadržani u policiji. Sporna materija je oduzeta i bit će predmetom potrebnih vještačenja, te će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopćili su iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

U saopćenju dodaju da će danas Dž. A. biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva ZDK, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama.

Iz MUP-a ZDK napominju da se radi o osobi koja je odranije poznata policiji kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

pronalazak droge visoko 3.JPG
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.