open-navfaktor-logo
search
Serie A
Pretposljednja Parma prejaka za Romu, Džeko odigrao cijeli meč
Fudbaleri Rome doživjeli su sedmi ovosezonski poraz nakon što ih je na svom s 2:0 nadigrala pretposljenja Parma.
14.03.2021. u 16:53
get url
text

Parma je povela u dvetoj minuti susreta golom Mihaila, a kasnije će se ispostaviti da je to bio jedini udarac domaćeg sastava u okvir gola u prvom poluvremenu.

Poslije tri utakmice koje je u Serie A propustio zbog povrede kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko našao se u početnom sastavu Vučice, i bio je prilično raspoložen za igru.

U nekoliko navrata dobro je proigrao saigrače, a dobru priliku poslije dodavanje Edina u 52. minuti imao je Stephan El Shaaarawy.

Samo tri minute kasnije pretposljednji tim italijanskog šampionata udvostručio je prednost. Hernani je bio siguran realizator najstrožije kazne koju je skrivio Ibanez.

U nastavku meča gosti iz Rima su napadali, Fonseca je Džeki u napadu pridružio i Borju Mayorala. Dijamant je u sudijskoj nadoknadi imao dobru priliku, no rezultat se nije promijenio, pa su se gosti morali pomiriti sa sedmim ovosezonskim porazom.

Golove s utakmice Parma - Roma pogledajte OVDJE.

U meču koji je počeo u isto vrijeme kada i susret Parma - Roma Inter je slavio s 2:1 u gostima kod Torina. Jedanestom porazu svog tima u ovoj sezoni Amer Gojak svjedočio je sa klupe za rezervne igrače.

Serie A, 27. kolo:
Bologna- Sampdoria 3:1
Parma - Roma 2:0
Torino - Inter 1:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.