Lokalno je moguće jače nevrijeme sa grmljavinom, praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 29 do 35, na jugu do 39 stepeni.

U Sarajevu prije podne sunčanije. Tokom dana, nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 33 stupnja.
 
U srijedu nas ujutro i veći dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje sa lokalnim pljuskovima, a u ostatku dana prestanak padavina i razvedravanje. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 35 stepeni.

U četvrtak će prije podne sunčano. Tokom poslijepodneva postupno naoblačenje sa sjeverozapada. U kasnim večernjim satima kiša se očekuje u na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, izraženijeg porasta temperature i pojačanog osjeta sparine, hronični bolesnici trebali biti oprezniji, reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima. 

Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problem sa snom, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.