open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Pretežno oblačno sa malo kiše, meteoropate će imati glavobolje
Danas će biti pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, a u planinskim dijelovima i malo snijega.
20.01.2021. u 07:50
get url
text
Kiša

U većem dijelu Bosne mala do umjerena oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu do 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici, minus sedam stepeni.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, mada će strujanje toplijeg zraka i porast temperatura djelovati ugodno, nadolazeće pogoršanje koje će se postepeno širiti sa zapada prema ostatku zemlje, uslovljava nešto lošiju opću sliku u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Hronični bolesnici trebali bi umanjiti aktivnosti. Sa noćnim satima, biometeorološke prilike dodatno će se pogoršati u cijeloj zemlji.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme na području Hercegovine, zapada u jugozapada Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera sa jakim, lokalno i olujnim udarima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.