open-navfaktor-logo
search
Prijelazni rok
Presudni dani za budućnost Edina Džeke: Manchester City vraća bh. golgetera?
Ovo su presudni dani za budućnost Edina Džeke u Romi. Dijamant je četvrti put blizu odlaska iz Rima.
27.01.2021. u 09:39
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Edin Džeko odbio Engleze i Turke, ostao bez kapitenske trake, ne igra ni protiv Verone?

Prvo Chelsea, zatim Inter, te ljetos Juventus. Svaki put je bio "blizu dogovora", ali bi na kraju svaki put posao propao i ostao je u Romi.

Ovoga puta je situacija drugačija. Kapiten Zmajeva je u sukobu sa trenerom Paulom Fonsecom i ako se pitaju njih dvojica, razlaz je neminovan...

Međutim, kako piše Il Tempo, problem je taj što Džeko ne želi po svaku cijenu napustiti Olimpico, ne želi se odreći plaće od 7,5 miliona eura, i navodno će prihvatiti samo ponudu vrhunskog kluba. Stoga, je, navodi isti izvor, glatko odbio West Ham, koji je bio zainteresovan za njegove usluge.

U engleskoj Premier ligi, jedini klub koji se čini spreman poduzeti neke konkretne korake je Manchester City, koji bi sada vratio Džeku da pojača konkurenciju u napadu (Agueru istječe ugovor, a Gabriel Jesus je na prodaju). Il Tempo navodi kako bi engleski klub mogao Džeki ponuditi posao u klubu nakon završetka karijere...

VEZANI TEKST - Bomba iz Italije: Real i Barcelona zainteresovani za Edina Džeku, ali...

Drugi klub koji bi mogao angažovati Dijamanta je PSG, s kojim je postojao kontakt i prije nekoliko dana.

Tada su Francuzi odbili razmjenu, ali sada se opet pojavila opcija u kojoj bi kapiten Zmajeva mogao završiti na Parku prinčeva.

Kada su velikani u pitanju, treći klub koji se dovodi u vezu sa Džekom je Juventus, koji, trenutno ne izgleda spreman poduzeti prvi korak kako bi angažovao našeg golgetera.

Prijelazni rok traje do 1. februara, vremena je malo, tako da su naredni dani zaista ključni. Džeko je ostao bez kapitenske trake, u nedjelju neće igrati protiv Verone, a u međuvremenu na pomirenju golgetera i trenera radi Tiago Pinto, generalni direktor Rome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.