open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Presudio joj nožem: Ubio sestru zbog imovine
Ubio sam sestru, ubio sam je- kazao je Ivan H. (70) komšijama u mjestu Smoljanac kraj Plitvica. Bio je sav od krvi i djelovao je rastrojeno.
22.05.2020. u 20:02
get url
text
Mjesto zločina

Iako je policija ubrzo stigla na mjesto događaja, nesretnoj ženi (71) nisu mogli pomoći. Usljed zadobivenih povreda je preminula.

- Našli su je kako leži tamo kraj auta. Pričaju da je sve krenulo u kući, da je još unutra na nju nasrnuo nožem i da je od njega pobjegla. Valjda je htjela bježati prema autu, ali stigao ju je i tu joj presudio – kazale su komšije.

Iz PU ličko-senjske kratko su kazali da je u mjestu Smoljanac ubijena žena te da je počinitelj uhapšen i nalazi se u njihovim prostorijama. Županijsko tužilaštvo u Karlovcu saopštilo je da je riječ o članovima porodice, o bratu i sestri.

Oko čega su se posvađali i šta je prethodilo krvavom ubistvu

Mještani sumnjaju da se ubistvo dogodilo zbog neriješenih imovinskih pitanja. Kuća u Smoljancu u vlasništvu je ubijene.

- On je stanovao u prizemlju, dok su na spratu imali apartman koji su iznajmljivali turistima. Ona nije ovdje stanovala, nego živi u Beču u Austriji, gdje je provela gotovo cijeli radni vijek kao njegovateljica starih i nemoćnih. I on je jedno vrijeme radio u inostranstvu. Nije se nikad ženio niti je imao djece, dok je ona imala sina, koji je trenutno sa porodicom u drugome mjestu – ispričali su za 24sata.hr.

Kuću u zelenoj oazi u blizini Plitvičkih jezera porodica je sagradila još u vrijeme bivše Jugoslavije. Mještani ih poznaju godinama i kažu da s Ivanom nikad ranije nije bilo problema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.