open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Presuda za ubistvo šrafcigerom: Goranu Bilčaru 14 godina robije
Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Snježana Kudrić, u ovom predmetu je osudilo i Marka Mihailovića (28) na dvije godine za učestvovanje u tuči, a za isto djelo osuđeni su i Đorđe Borovčanin (26) i Đorđe Đenadija (23) na po godinu i po
24.06.2019. u 15:49
get url
text

Goran Bilčar (28) osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na 14 godina za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice 18. oktobra prošle godine u Banjoj Luci.

Prvostepenom presudom Bilčar je proglašen krivim da je Milovanovića usmrtio ubodom šrafcigerom u glavu, koji se od siline udara zabio skroz do drške u predjelu lijeve sljepoočnice stradalog mladića.

Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Snježana Kudrić, u ovom predmetu je osudilo i Marka Mihailovića (28) na dvije godine za učestvovanje u tuči, a za isto djelo osuđeni su i Đorđe Borovčanin (26) i Đorđe Đenadija (23) na po godinu i po, a koji su tragične večeri bili u društvu sa ubijenim Milovanovićem.

Suđenje u ovom predmetu je sve vrijeme pratila porodica ubijenog Milovanovića, a njegova majka Slavica je svako ročište ispratila u suzama.

Porodica ubijenog je na prethodnom ročištu, tokom iznošenja završnih, tražila maksimalnu kaznu za Bičara, uz riječi da su izgubili sina jedinca, kao i da nije ugašen samo jedan život, nego životi cijele porodice.

Ubijeni Bojan Milovanović

Bilčar je tokom ranijeg svjedočenja izrazio žaljenje zbog tragičnog ishoda, kao i saučešće porodici.

Tvrdio je da nije imao namjeru da nekoga povrijedi, da nije bio ni svjestan da mu je šrafciger u ruci, te da mu se od te večeri, život pretvorio u pakao.

- Ni dan danas ne mogu doći sebi. U životu nisam mogao ni sanjati ovo. Mnogo mi je teško – kazao je tom prilikom Bilčar.

U optužnici je istaknuto da je 18. oktobra u period od 2.40 sati do 3.20 sati u banjalučkoj Ulici Nikole Pašića u pekari "Marčelo" došlo do prepirke između Bilčara, Mihailović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane.

Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare i sjeli su u automobil Fiat kojim je upravljao Đenadija, te su se uputili dalje niz ulicu, ali je nakon nekoliko stotina metara, on okrenuo vozilo i svi su se vratili prema pekari. Tamo su vidjeli Bilčarevu ekipu kako izlaze iz pekare i sjedaju u "BMW". Đenadija zatim ponovo okreće svoj automobil, a suparnička grupa kreće za njima.

Par stotina metara dalje, kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila se zaustavljaju, dolazi do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba. U optužnici se dodaje da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću.

Zatim je šrafcigerom dva puta ubo Milovanovića u lijevu bočnu stranu vrata i u sljepoočnicu, od čega je Milovanović preminuo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.