open-navfaktor-logo
search
Već osvojio poklonike
Preslatki "fiat 500" dobio još jedna skrivena vrata
Italijanska autoindustrija se još jednom pokazala neprikosnovenom u pogledu konstruiranja malih gradskih automobila.
23.10.2020. u 18:22
get url
text

Novi električni "fiat 500" je već osvojio poklonike naklonjene visokom stilu, a sada će i one koji žude za praktičnosti. Kao što je najavljeno, Fiat je lansirao 3+1 verziju. Radi se o trećoj karoserijskoj verziji, a dobio je nova vrata koja se nalaze sa suvozačeve strane.

Time je značajno olakšan pristup stražnjoj klupi. Kako kažu u Fiatu, ova će novina uveliko olakšati korištenje svim roditeljima.
Službeni podaci kažu kako je ugradnja vrata uz istovremeno uklanjanje B nosača na kraju tek minimalno povećala masu vozilu. Radi se o 30 kg.

Dolazak na tržište označit će La prima verzija dostupna u tri atraktivne nijanse (Rose zlatna, Glacier plava i Onyx crna), a dolazi s LED prednjim svjetlima, dvobojnim 17-inčnim naplatcima i krom detaljima.

Unutrašnjost je u eko koži, s posebnom dekoracijom i bogatom opremom koja uključuje automatsku klimu, parking senzore s tzv. "drone view" nadzorom, bežično punjenje i sl. Naravno, sigurnosna oprema je potpuna.

Električni pogon nudi u maksimumu 95 KS, što je dovoljno za sprint do 100 km/h u 9,5 sekundi. Maksimalna brzina je 135 km/h, a doseg s baterijom od 23,8 kWh oko 180 km po WLTP-u. Dalje slijedi snažnija verzija sa 118 KS i 220 Nm, uparena s baterijom od 42 kWh.

Ovdje je nominalni sprint skraćen na 9 sekundi, a maksimalac povećan na 150 km/h. Doseg je 320 km. Standardno punjenje je do snage od 85 kW, odnosno 50 kW na slabijoj izvedbi. Ponuda u Italiji kreće od 19.900 eura s uključenom subvencijom od 6000 eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.