Ogrešević je ukazujući na kadrovsko jačanje stranke kazao da NES želi sve svoje potencijale staviti na raspolaganje BiH.

– Mi želimo sve svoje ljudske potencijale staviti na raspolaganje našoj domovini BiH. Zbog toga se i bavimo politikom. Radit ćemo da NES bude faktor koji će moći utjecati na procese u našoj domovini. Imamo dovoljno znanja i iskustva da možemo usmjeriti institucije u ovoj državi da rade korisne stvari za građane. U svom djelovanju nastojat ćemo napraviti politički program koji će se zasnivati na realnim potrebama našeg naroda. Takav politički program ćemo na adekvatan prezentirati javnosti – kazao je Ogrešević.

Skupu je prisustvovao i potpredsjednik NES-a i načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te brojni drugi zvaničnici ove stranke, a za predsjednika Odbora u Bosanskoj Krupi izabran je Midhat Arnautović .

– Mi u Narodnom evropskom savezu ćemo svoje političko djelovanje djelovanje bazirati na radu sa poštenim i provjerenim ljudima koji nemaju teret pogrešnog i neuspješnog vođenje politike. Samo uz takav rad možemo napraviti pozitivne promjene u našoj državi - kazao je Arnautović.

Prelaskom vijećnika u Bosanskoj Krupi u NESBiH, sada ova stranka u tamošnjem Općinskom vijeću ima sedam vijećnika, dok se broj zastupnika u Skupštini USK povećao s osam na devet. Trenutno NiP u Skupštini USK ima samo jednu zastupnicu, saopćio je NESBiH.

Aktuelni ministar za pitanja boraca u Vladi USK Samir Jašaragić je izrazio čvrsto uvjerenje da će sinergija okrupnjavanja političke scene itekako rezultirati liderstvom i na višim nivoima vlasti, dodaje se u saopćenju.