open-navfaktor-logo
search
Nove zvijezde
President predstavlja: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!
Praktično pakovanje savršeno narezanog sira dobitna je kombinacija za sve ljubitelje slasnih sendviča.
02.06.2022. u 16:28
get url
text
Sir

Dobro poznatoj porodici sireva Lactalisovog brenda President pridružila su se dva nova člana i to u kategoriji polutvrdih rezanih sireva: President Emmental i Edam. 

Emmental je polutvrdi kravlji sir koji sazrijeva najmanje šest sedmica da dobije svoj klasični, blago slatkasti okus s mirisom orašastih plodova. Osim privlačnog okusa, sve ljubitelje sira razveselit će vijest da su i Emmental i Edam savršeno narezani te dolaze u praktičnom pakiranju od 100 grama. 

Upravo to ih čini odličnim izborom za pripremu ukusnih sendviča i drugih ukusnih i brzih zalogaja koji će omogućiti još više vremena za uživanje s najbližima, a da u isto vrijeme svakodnevni izazovi i obaveze s lakoćom budu obavljene.

Ako to nije dovoljno, poznato je i da svaki sir ima zdravstvene prednosti. Tako je istraživanje objavljeno u časopisu European Journal of Nutrition zaključilo da umjerena svakodnevna konzumacija sira smanjuje mogućnost razvoja kardiovaskularnih bolesti za 14 posto, a šansa dobivanja moždanog udara manja je za 10 posto. Istraživanje je trajalo 10 godina, a obuhvatilo je 200 hiljada ispitanika.

- Fokus naše poslovne filozofije oduvijek je bio, i ostat će, da našim vjernim kupcima omogućimo svježe, zdrave, prirodne i ukusne mliječne proizvode, proizvedene od svježeg domaćeg mlijeka najboljeg kvaliteta kako bismo zadovoljili njihove potrebe. Ovi sirevi će sigurno postati jedan od svakodnevnih favorita u vašoj porodici, te će vam dan učiniti malo ukusnijim - naglasio je Adnan Kamber, Brand Manager u Lactalis BH.

Kompanija Lactalis BH nalazi se u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Lactalis BH proizvodi i distribuira mliječne proizvode različitih brendova, od kojih su svakako najpoznatiji Dukat i President.

Godišnje se preradi 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini zahvaljujući tome što kompanija aktivno podupire više od dvije hiljade farmera i zadruga od kojih otkupljuje mlijeko. Svoje robne marke kompanija prodaje u više od 150 zemalja diljem svijeta.

Sve informacije o ostalim proizvodima u ponudi možete potražiti na: https://lactalisbh.ba/novosti. 

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.