open-navfaktor-logo
search
Dobili dozvolu
Preokret: Horde zla putuju u Banju Luku
Horde zla će putovati u Banju Luku, iako je prije nekoliko dana bilo izvjesno da će Sarajevo protiv Borca igrati bez podrške svojih navijača.
28.04.2022. u 14:25
get url
text

VEZANI TEKST - FK Borac zabranio Hordama zla dolazak u Banju Luku, evo i zbog čega
 

- Banja Luko, Banja Luko, otvaraj kapije... UNFKS Horde zla organizuje prevoz na gostujuću utakmicu koja se igra u subotu od 17 sati protiv FK Borac Banja Luka. Nakon prvobitne neopravdane zabrane dolaska, grupa je upornošću dobila dozvolu za odlazak na utakmicu. Iz navedenog razloga, svi oni koji su u mogućnosti da krenu put Banje Luke, dužni su, u inat svima - poručuju Horde zla.

Navijačima Sarajeva prvobitno je zabranjen dolazak u grad na Vrbasu.

U dopisu koji je u FK Sarajevo stigao iz Borca, navedeno je da banjalučki tim nije u mogućnosti osigurati prijem organizovane grupe gostujućih navijača.

Dopis je potpisao Aleksandar Lazić, oficir za sigurnost banjalučkog kluba, a kao razlozi su navedeni trenutna politička situacija, ispadi pojedinih navijača Sarajeva na prijašnjim utakmicama, te mogućnost pojave verbalne nacionalističke / političke provokacije gledalaca upućene igračima ili protivničkim navijačima i nacionalističkih zastava, transparenata sa političkim porukama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.