open-navfaktor-logo
search
U zeničkoj bolnici
Preminuo izvršni direktor za finansije Autocesta FBiH Ivica Ćurić
Izvršni direktor za finansije Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivica Ćurić (rođen 1962. godine), preminuo je danas u Kantonalnoj bolnici u Zenici - potvrdio je Feni predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a Zeničko-dobojskog kantona Ivo Tadić.
29.01.2021. u 14:45
get url
text

- Prije oko dva sata preminuo je moj prijatelj Ivica Ćurić. Zadnjih desetak dana bio je hospitalizovan u KBZ-u. Bilo je razgovora da bude prebačen i u Sarajevo, ali je uz konsultaciju s ljekarima i njegovu saglasnost, jer se tada još moglo s njim komunicirati, ipak odlučeno da ostane u bolnici u Zenici - kaže Tadić, koji obnaša i funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK te predsjednika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Ističe kako su Ćuriću nakon hospitalizacije u KBZ-u ustanovljena velika oštećenja na plućima.

- Nije ni znao da je imao koronu, jer mu je PCR test bio negativan, ali je snimak pokazao da su mu pluća u jako lošem stanju - navodi Tadić.

Ivica Ćurić je bio predsjednik KO HDZ-a ZDK u periodu 2011.-2015., a 2012.-2014. bio je ministar rada i socijalne politike ZDK. Kao ugledni privrednik, bio je i predsjednik Nogometnog kluba Žepče, u periodu kada se taj tim takmičio u Premijer ligi BiH.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.