open-navfaktor-logo
search
U 90. godini
Preminuo Aleksandar Ivoš, legendarni fudbaler tuzlanske Slobode
Aleksandar Ivoš, nekadašnji prvotimac FK Sloboda, preminuo je u 90. godini.
26.12.2020. u 13:44
get url
text

Tužnu vijest potvrdio je premijerligaš sa Tušnja.

- Ivoš je jedna od istinskih igračkih legendi kluba. Jedan je od tvoraca moderne Slobode koja je početkom 60-ih godina prošlog vijeka ušla u elitni rang fudbala bivše zemlje.

Crveno - crni dres je nosio u dva navrata. Prvo od 1961. do 1964. godine, a zatim je 1969. godine u dresu Sobode i okončao igračku karijeru. Bio je i direktor našeg kluba. Čovjek kojeg su svi cijenili i poštovali. Jedan od fudbalera po kojima je Sloboda bila prepoznatljiva širom nekadašnje zajedničke države - saopćili su iz FK Sloboda.

Ivoš je svoje pozne godine proveo u Novom Sadu, no uvijek se sa radošću prisjećao kluba kojeg je neizmjerno volio.

- Čim mi neko pomene Slobodu ja se naježim jer sam zaista zavolio taj grad i ljude u njemu. Sad kada bi se ponovo rodio pravo bi otišao u Tuzlu. Dres Slobode bio je veoma značajan svi smo ga cijenili i poštovali. Rado se sjećam mnogih igrača, Avdičevića, Šehića, Jusića, Nalića, Geruma, Zadela… - izjavio je Ivoš u knjizi "100 godina Slobode" dodavši kako nikada neće zaboraviti kada su ga navijači na rukama nakon plasmana u Prvu saveznu ligu SFRJ nosili do stana gdje je živio.
Posljednji put Slobodu je gledao 2014. godine. Tada su Crveno - crni igrali prijateljski meč protiv Novog Sada, a na stadionu Detelinara pojavio se i čika Aco. Bio je to susret pun emocija i prisjećanja na nezaboravne trenutke u dresu voljenog kluba.

Aleksandar Ivoš rođen je 28. juna 1931. godine u Valjevu. Preminuo je u Novom Sadu.

- Počivajte u miru naš čika Aco. Porodici i prijateljima FK Sloboda ovom prilikom upućuje najdublje izraze saučešća. Uz vas smo u ovim tužnim trenucima - saopćili su iz Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.