open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz policije
Preminulo dijete koje je sinoć u Sarajevu udario kamion
Dijete koje je sinoć teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u sarajevskom naslju Nedžarići, usljed teških povreda je preminulo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.
10.12.2021. u 09:46
get url
text

Informaciju su Faktoru potvrdili iz MUP-a Kantona Sarajevo, kazavši da su jutros iz ove zdravstvene institucije obaviješteni o smrti djeteta. 

Nesreća se dogodila u 18.05 sati na raskrsnici ulice Ramiza Salčina i kraka iste ulice, nedaleko od osnovne škole Aleksa Šantić. 

Prilikom skretanja kamiona udesno, dječak u dobi od 11 godina je udaren i oboren na cestu, te je tom prilikom zadobio po život opasne povrede.

Pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja ga je prevezla na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a potom je prebačen u Jedinicu intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju, gdje je izgubio bitku za život. 

Uviđaj je obavio dežurni kantonalni tužilac, policija i ovlašteni sudski vještaci.

Vozač je nakon uviđaja uhapšen i priveden u prostorije MUP-a KS, zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i ugrožavanje javnog prometa. 

- Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće - kazali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.